47 linija

Poskupio prijevoz trajektima, katamaranima i brodovima: Ovo su nove cijene, no već od lipnja bit će još i više

19.04.2022 u 20:03

Bionic
Reading

Nakon što je Agencija za obalni linijski pomorski promet na zahtjev brodara donijela odluku podignute su i cijene prevoza

Kako donosi Dnevnik HRT-a, nakon niza poskupljenja stiglo je i ono očekivano za prijevoz na moru. Prihvaćen je zahtjev linijskih brodara za povećanjem cijena na ukupno 24 trajektne linije, 13 brzobrodskih te 10 brodskih linija.

Putne karte za osobe skuplje četiri kune, a za vozila osam kuna - bez obzira na odredište. Za otočane je nešto povoljnije.

'Za ilustraciju cijena karte za osobni automobili i obitelj s dvoje male djece do Staroga Grada na otoku Hvara sada je 387 kuna, a bila je 367 kuna, naravno u jednom smjeru, no ovo je samo cijena koja će vrijediti do prvoga lipnja kada započinje ljetni red plovidbe.

Za otočane i djelatnike javnih službi cijene su upala manje i iste su cijelu godinu, neće se mijenjati. Reakcije su očekivane, inače je na otocima sve skuplje posebno hrana, zbog troškova prijevoza, a sada će biti još skuplja tako da sve one lijepe priče o povratku života na naše otoke kada nije sezona padaju u vodu. Jednako tako otočani se godinama pitaju što je s obnovom flote primjerice Jadrolinije i kako to da se do otoka Visa i dalje plovi dulje od dva sata kao i prije 30 ili 40 godina', javio je u središnjem Dnevniku HTV-a Ivica Đuzel.

  • +22
Sve brojniji turisti u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Zadnju korekciju cijena imali smo 2010. godine', rekla je za HRT Jelena Ivulić iz Jadrolinije Split.

'Išlo se s minimalnim poskupljenjem. Bilo je varijanta koje bi bile veći udar, ali ovo je najbolje rješenje. Moramo osigurati opstojnost Jadrolinije kao i drugih brodara', naglasio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. 'Odrazilo se i na linijski promet. Cijene se nisu mijenjale zadnjih 20 godina. Udovoljili smo zahtjevu linijskih brodara. Ako sada idete do Supetra, karta je bila 28 kuna, sada će biti 32 kune', istaknula je Paula Vidović, ravnateljica Agencije za obalni i linijski pomorski promet.