hrvatska narodna stranka

Posavec: Najvažnije je da interese Hrvatske u EU parlamentu zastupaju oni koji imaju mjerljive rezultate

08.05.2019 u 15:51

Bionic
Reading

Nositelj liste Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata na izborima za Europski parlament Matija Posavec u srijedu je u Rijeci rekao da je najvažnije na izborima postići to da interese Hrvatske u Europskom parlamentu zastupaju ljudi koji iza sebe imaju rezultate, koji su se iskazali u korištenju europskih fondova te u gospodarstvu i poljoprivredi

Govoreći o političkoj situaciji u Rijeci, Posavec je ocijenio da je s novim ljudima na čelu, u Gradsko vijeće došla stabilnost.

Naime, novi predsjednik riječkog Gradskog vijeća je Andrej Poropat (HNS), koji je na toj dužnosti, odlukom većine, zamijenio dotadašnjeg predsjednika Tihomira Čordaševa (Akcija mladih).

To su nove ideje, novi vjetrovi, budućnost hrvatske politike koja treba smjenu generacija i novo promišljanje, rekao je Posavec.

HNS na ove izbore izlazi samostalno, s novom, osvježenom listom i to je najčišći i najkvalitetniji način testiranja povjerenja birača, ustvrdio je.

Ocjenjujući mogućnost da uđe u EU parlament, rekao je da je i u svjetskoj i hrvatskoj politici bilo kandidata koji su ulazili u izborni postupak s percepcijom da nemaju nikakve šanse a na kraju su osvajali vlast.

Svjesni smo svih okolnosti u kojima izlazimo na izbore, ali ne možete neke stvari saznati ako ne idete sami. To je veliki izazov, osobno sam motiviran, a i stanje na terenu je motivirajuće, ocijenio je Matija Posavec.