NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE

Pored Bundeka će za 20 milijuna kuna niknuti tematski park

29.09.2017 u 20:42

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Tematskog parka Bundek – Istok (Racinjak), u kojem planira napraviti bejzbolsko igralište, adrenalinski park, zonu rekreacije i automodelarski centar. Predviđa se da bi građani za sve trebali izdvojiti oko 20 milijuna kuna

Rok za predaju radova je 28. studenog, a kako bi istočni dio Bundeka trebao izgledati u budućnosti, trebalo bi biti poznato 18. prosinca 2017.

  • +7
Bundek Izvor: Cropix / Autor: Vjekoslav Skledar / CROPIX

Procijenjena vrijednost nabave - projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave sastoji se od nagradnog fonda, isplata naknada radnim tijelima i izrade projektno-tehničke dokumentacije - iznosi ukupno 1,41 milijun kuna bez PDV-a.

Sam nagradni fond za prvih pet nagrađenih radova iznosi 245 tisuća kuna neto, od čega će pobjedničkom radu pripasti 98 tisuća kuna.

Planirana vrijednost investicije procijenjena je pak na 18,5 milijuna kuna.

Na 29 hektara planira se napraviti igralište za bejzbol s montažnim tribinama za tisuću ljudi (trebalo bi biti smješteno istočno od budućeg mosta koji treba prolaziti pored jezera), na tisuću metara četvornih smjestila bi se zona adrenalinskog parka, a na tri puta većoj površini od prethodne bila bi zona skejt parka prilagođena za skejtere, bicikliste i rolere.

Uz spomenuto, našla bi se zona za dječju igru, koja bi imala opremu za različite dobne uzraste, dok bi s istočne strane mosta Mladosti trebala biti zona automodelarskog centra s asfaltiranom i neasfaltiranom pistom dužine 350 i 400 metara.

Pored svega toga, zamišljeno je da budući park Racinjak bude obogaćen šetnicama, sjenicama za odmor i montažno-demontažnim paviljonima.