NOVI REŽIM

Bandić nakon poskupljenja savjetovao gdje parkirati kod Bundeka

24.06.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Nakon što je uveo plaćanje parkinga kod jezera Bundek od čak 120 kuna za dnevnu kartu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preko Facebooka je građanima udijelio i nekoliko savjeta kako se tamo ubuduće parkirati. Inače parkiranje kod Bundeka na sat ili dva više nije moguće.

'Svim posjetiocima koji na Sportsko rekreacijski centar Bundek dolaze svojim vozilima na raspolaganju su javna ulična parkirališta u Ulici Damira Tomljanovića – Gavrana i SR Njemačke te naseljima Središće i Zapruđe. Također je na raspolaganju i garaža Centra Bundek te veliko javno parkiralište „Velesajam – istok“ na kojem se radnim danom parkiranje naplaćuje do 16:00 sati po cijeni od 5 kuna za cijeli dan, dok je vikendom parkiranje besplatno', piše gradonačelnik.

Objašnjava da upravo iz razloga što su navedeni parkirališni kapaciteti u pravilu dostatni za potrebe posjetitelja, u suradnji sa Ustanovom upravljanje sportskim objektima, uspostavljen je novi režim prometa na području Bundeka s ciljem reduciranja broja motornih vozila i njihovog zadržavanja na vodo-zaštitnom području Bundeka čija je primarna namjena sportsko - rekreacijskog karaktera.

'Za sve koji će imati potrebu vozilima dolaziti na područje Bundeka radi dostava za proslave, piknike, ugostiteljske objekte te razna događanja u organizaciji Grada ili građana, moći će i dalje slobodno pristupiti uz uvjet parkiranja isključivo na centralnom parkiralištu te ispod Mosta Slobode, gdje će parkiranje do 15 minuta biti besplatno.

Parkiranje izvan označenih parkirališta, po zelenim površinama i pješačkim stazama biti će nadzirano od strane komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba kako bi se svim posjetiteljima osigurao prostor za ugodan i siguran boravak u ovoj sportsko rekreacijskoj „oazi“ Grada Zagreba', poručuje Bandić.