ŽUPANIJA U AKCIJI

Popusti za prijevoz varaždinskim studentima

  • Autor: I. Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 10.09.2010 16:19
  • Objavljeno 10.09.2010 u 16:19
varaždin bus

varaždin bus

Izvor: tportal.hr / Autor: Siniša Sović/tportal.hr

Nakon što je u Varaždinskoj županiji osiguran besplatni prijevoz za sve srednjoškolce, dogovorene su i akcijske cijene prijevoza studenata

Usprkos slabijem punjenju županijskog proračuna i rezanju troškova, a zahvaljujući dobrim odnosima te sklopljenom ugovoru o prijevozu učenika srednjih škola, Varaždinska je županija s varaždinskim Autobusnom prometom u stečaju dogovorila povoljnije cijene prijevoza studenata tijekom rujna i listopada.

Tijekom ta dva mjeseca, studenti s područja Varaždinske županije, koji putuju unutar te županije, kao i u Međimursku te Koprivničko-križevačku županiju, mjesečnu kartu mogu kupiti za 450 kuna. Studenti koji putuju na duljim relacijama iznad 50 kilometara, odnosno prema Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Opatiji i Puli - ostvaruju popust na povratnu kartu u iznosu od 35 posto prema važećem cjeniku, a mogu kupiti i komplet od 10 karnet karata s popustom od 30 posto.

'Pravo na kupnju mjesečne karte i karata po akcijskoj cijeni ostvaruju svi studenti koji prilikom kupnje karte predoče indeks iz kojeg je vidljiv upis u višu godinu studija', pojašnjava varaždinski župan Predrag Štromar te podsjeća da je za prijevoz samo srednjoškolaca izdvojeno gotovo 20 milijuna kuna iz županijskih te proračuna gradova i općina.

Do kraja rujna, kako dodaje, na internetskim stranicama Varaždinske županije bit će objavljen javni poziv redovitim studentima za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza do kraja studentske godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!