NOVI INTERNETSKI SERVIS

Pomoć roditeljima djece s neurorazvojnim rizicima

  • Autor: Unicef/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.03.2010 14:15
  • Objavljeno 02.03.2010 u 14:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatska udruga za rane intervencije u djetinjstvu u sklopu UNICEF-ove akcije 'Prve 3 su još važnije!' pokrenula je novi internetski servis www.ranaintervencija.org za roditelje djece s neurorazvojnim rizicima i teškoćama u razvoju

Osnovni ciljevi toga servisa su: unaprijediti ranu podršku, skratiti roditeljska lutanja i osnažiti intuitivno roditeljstvo, a kod stručnjaka, koji rade s malom djecom i obiteljima, unaprijediti povezivanje i podići razinu stručnosti. Krajnji cilj je stvoriti uvjete za što cjelovitiji razvoj djece s razvojnim teškoćama i sretno roditeljstvo
Istraživanja o potrebama i percepciji roditelja o kvaliteti skrbi za djecu s teškoćama u razvoju govore da je više od polovice roditelja nezadovoljno ili djelomično zadovoljno informacijama koje se nude o mogućim tretmanima i servisima za njihovu djecu.

Stoga ovaj internetski servis roditeljima nudi mogućnost da pitaju i riješe svoje nedoumice i skrate vrijeme u traženju stručnih odgovora, ali i konkretnih informacija o servisima koji postoje u mjestu stanovanja. Roditelji sa sumnjom na razvojno odstupanje kod svog djeteta, kao i oni koji podižu dijete s razvojnim teškoćama, mogu sva svoja pitanja upućivati u internet savjetovalište te na svoju e-adresu dobiti stručni odgovor koji će sadržavati relevantne stručne činjenice i objašnjenja, ali i informacije o mogućim, obiteljskom prebivalištu najbližim, mjestima na koja se roditelj može obratiti.

Ovom prigodom je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Lora Vidović još jednom zahvalila svim donatorima koji su podržali UNICEF-ovu akciju Prve 3 su još važnije! i time omogućili stvaranje ove nove usluge koja je već u službi roditelja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi