KOD KRČKOG MOSTA

Poljak doplivao do otočića pa ga spašavao HGSS

25.06.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Jutros oko 5 sati završila je akcija spašavanja poljskog turista sa otočića Sv. Marka, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja

Stanica Rijeka je jutros oko 2 sata zaprimila dojavu Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru za pomoć u potrazi i spašavanju 55-godišnjeg Poljaka sa otočića Sv. Marko. Turist je ranije tog dana preplivao do otočića, međutim uslijed bure i jakih morskih struja nije se mogao vratiti na kopno, već je vikom i zviždanjem pokušao dozvati pomoć.

Nakon dojave, na teren su se uputili gorski spašavatelji i pronašli su muškarca, koji je potom u suradnji s riječkom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom, brodom prebačen na sigurno, a akcija spašavanja završila je oko 5 sati.

Netom prije ove akcije, jučer oko 20 sati s terena su povučeni gorski spašavatelji i potražni psi iz stanica Rijeka, Gospić i Karlovac koji su od nedjelje navečer tragali za nestalom 84-godišnjom mještankom Meje, u blizini Hreljina. Potraga nije dala rezultata i nastavit će se dalje smanjenim intenzitetom, odnosno prikupljat će se informacije te će se po potrebi ponovo izaći na teren, poručili su iz HGSS-a.