ZAUSTAVLJEN U MARMONTOVOJ

Policija u filmskoj potjeri uhvatila prometnog recidivista, nastradao je na sudu

24.01.2020 u 15:50

Bionic
Reading

Policijska uprava Karlovačka izvijestila je u petak o dvojici muškaraca koji su zbog više prometnih prekršaja kažnjeni zatvorom, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Karlovački policajci u četvrtak su u Žumberačkoj ulici uočili vozilo gospićkih registarskih oznaka koje krivuda cestom, a nakon davanja zvučnih i svjetlosnih signala policije da se zaustavi, vozač je povećao brzinu kretanja i pretjecao kolonu vozila te ugrožavao sigurnost prometa ne vodeći računa o vozilima iz suprotnog smjera.

Vozilo je policija zaustavila u Marmontovoj aleji, nakon čega je vozač pokušao vozilo ponovno staviti u pogon u čemu ga je spriječio policijski službenik.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao 47-godišnjak i to za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te je tijekom postupanja policije odbio alkotestiranje. Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. 'recidivist', vozač je uhićen i u petak priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna od 9000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije na 24 mjeseca.

Također, policijski službenici Policijske postaje Karlovac u petak su na karlovačkom području Skakavca utvrdili da 'osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 29-godišnjak'. I ovaj vozač je uhićen i danas priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije, izvijestila je Policijska uprava karlovačka.