2,53 PROMILA

Uhićen nakon što je vozio pijan s probnim tablicama te napao prometnike, a onda je nastavio s demoliranjem policijske postaje

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 13.01.2020 13:42
  • Objavljeno 13.01.2020 u 13:42
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prometna policija je sankcionirala 48-godišnjeg muškarca

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su 10. siječnja oko 19.15 sati na Šišanskoj cesti zaustavili automobil Opel Astra s probnim tablicama, kojim je upravljao 48-godišnjak krivudajući po cesti.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.53 promila. Prilikom policijskog postupanja, muškarac je počeo vikati i vrijeđati policijske službenike, pokušavajući se udaljiti. Unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima, muškarac se nije smirio te je smješten u posebne prostorije policijske postaje, gdje je nastavio s protupravnim ponašanjem.

Nastavio je vikati, vrijeđati policijske službenike i u jednom trenutku bacio stol na tlo, pokušavajući se udaljiti, zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile. Protiv muškarca se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnosi optužni prijedlog.