poziv građanima

Policija treba vašu pomoć: Pitaju gdje bi bilo najbolje nadzirati promet i loviti neodgovorne vozače

31.03.2021 u 10:11

Bionic
Reading

U cilju povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila na prometnicama, odnosno smanjenja događanja prometnih nesreća zbog brzine, od 19. do 25. travnja 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, kao i na područjima ostalih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj te u zemljama Europske unije, provodit će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Policija javlja da će se u sklopu pojačanog nadzora, od 00.00 do 24.00 sata, 21. travnja 2021. godine provoditi 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Pozivaju građane da se uključe u provedbu akcije na način da predlože lokacije za vršenje nadzora brzine kretanja vozila odnosno da policija predlože mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali vršiti nadzor brzine kretanja jer smatrate da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila. Također sve građane obavještavaju da se mogu neposredno uključiti u provedbu 24-satne akcije nadzora brzine kretanja.

Sve zainteresirane građane policija moli da do 12. travnja 2021. g., putem e-pošte Policijske uprave koprivničko-križevačke ( koprivnicko-krizevacka@policija.hr ) ili na drugi način, dostave prijedloge za mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanja vozila te iskažu interes za uključivanje u provedbu akcije.