nova saznanja

Policija pustila, pa uhitila vozača koji je s 150 km/h napravio dar-mar kod naplatnih kućica

13.07.2019 u 22:37

Bionic
Reading

Nakon što je policija pustila vozača BMW-a Ozrena M. (35), koji je u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena napravio kaos zabivši se u vozila ispred sebe, i kojom prilikom je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, uhitila ga je u subotu navečer

'U sklopu kriminalističkog istraživanja, odnosno nakon prikupljenih novih saznanja hrvatski državljanin rođen 1984. godine uhićen je na području Policijske uprave Međimurske, danas nešto prije 21 sati te će nakon zakonskog roka biti doveden pritvorskom nadzorniku. Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i Policijskom upravom Međimurskom nastavlja kriminalističko istraživanje', izvijestili su iz PU zagrebačke.

  • +16
Sudar kod naplatnih kućica Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, nesreća se dogodila u četvrtak kod naplatnih kućica Sveta Helena na autocesti A4. 35-godišnji vozač BMW-a čakovačkih registarskih oznaka u punoj je brzini naletio na automobile koji su stajali u redu za naplatu cestarine.

Pritom je najteže prošla obitelj koja je bila u automobilu mađarskih registracija koji je bio prvi na udaru pomahnitalog vozačaa.

Ženska osoba i dijete su životne opasnosti, dok je muška osoba stabilnije, no i dalje životno ugrožena.

U međuvremenu je procurila informacija kako je počinitelj prije dva dana prije nesreće otpušten iz bolnice u kojoj je bio zbog ovisnosti o opijatima. Alkotestom je ustanovljeno kako nije bio pod utjecajem alkohola.

Vozač je pušten na slobodu, prema neslužbenim informacijama, čekali su se rezultati analize krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci.

Također, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju do same nesreće te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno 'kumovali' tragediji.