prijetnje na instagramu

Tužitelji traže nove mjere opreza za Daruvarca, pretučenoj djevojci prijetio mladić (17) pa ga je privela policija

07.02.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Zadarska policija privela je osobu koja se dovodi u vezu s prijetnjama smrću Loreni, djevojci koju je u zadarskom kafiću pretukao Darko Kovačević Daruvarac, njezinoj majci i sestri

U prostorijama zadarske policije nalazi se osoba koja se dovodi u vezu s prijetnjama upućenima putem društvenih mreža, rekla je za N1 Sonja Šimurina, službenica za odnose s javnošću zadarske policije.

Policija je na konferenciji za medije izvijestila da je privedana osoba maoljetnik (17) te da ga sumnjiče za počinjenje kaznenog djela putem društvenih mreža, a da će sve činjenice utvrditi nakon obavljenih izvida.

Načelnik krim policije u PU zadarskoj Boro Mršić na pitanje novinara odgovorio je kako policija zasad nije utvrdila je li privedeni maloljetnik u vezi s Darkom Kovačevićem Daruvarcem.

'Po zaprimljenoj prijavi policija je poduzela sve aktivnosti u svezi zaštite obitelji. I dalje ćemo poduzimati takve radnje', rekao je Mršić.

Majka mlade Zadranke, koju je premlatio Darko Kovačević Daruvarac, prethodno je na društvenim mrežama podijelila prijetnju smrću cijeloj obitelji koju je uputio nepoznati pošiljatelj koji se potpisao kao prijatelj Daruvarca. Slučaj je odmah prijavila policiji.

  • +11
Darko Kovačević Daruvarac nakon izricanja presude Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

U screenshotu koji je objavila majka djevojke prijeti se smrću cijeloj obitelji, te im se poručuje da neće moći slobodno hodati gradom. Prijetnja je Loreni stigla u srijedu nešto prije 18 sati na Instagram.

'Sada se, mala, pripremi za smrt. Bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao. Vama trima u kući - tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro. Izabrat ću koju ću prvu upucati...', stoji, među ostalim, u prijetnji.

Darku Kovačeviću Daruvarcu u nedjelju istječe pritvor. Budući da je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najdulje jednu šestinu istražnog zatvora, što je mjesec dana.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje mjera opreza Darku Kovačeviću, izvijestila je na twitteru reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, a N1 donosi kako predlažu zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom te privremeno oduzimanje putnih isprava.