U VARAŽDINU

Policija nakon višemjesečne akcije uhitila 16 osoba zbog droge

17.09.2018 u 15:17

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnoga kriminalističkog istraživanja varaždinska policija uhitila je 16 osoba zbog zloporabe droga, a sedam ih je zadržano u istražnom zatvoru, rečeno je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u varaždinskoj Policijskoj upravi

Voditeljica Službe kriminalističke policije varaždinske Policijske uprave Sandra Pažur-Hlad rekla je da je završeno višemjesečno kriminalističko istraživanje te da su proteklih nekoliko dana pregledane kuće i stanovi kojima se koristilo 16 osoba s područja Varaždina.

'Zaplijenjena je veća količina marihuane, amfetamina i drugih kemijskih droga, koja je proslijeđena na vještačenje, i predmeti iz drugih kaznenih djela – oružje, elektronička i tehnička roba', rekla je Pažur-Hlad.

Pronađeno je 126,77 grama zelene biljne materije nalik na marihuanu, 156,8 grama žute materije nalik na amfetamin, 64 tablete ecstasyja, 10 mililitara smeđe materije nalik na ulje indijske konoplje, jedan joint od 0,3 grama, pet slipova LSD-a, bočica metadona i druge tablete.

Pronađeni su i automatski pištolj s pet pripadajućih spremnika i prigušivačima, dva pištolja, nekoliko stotina komada raznog streljiva, nekoliko prijenosnih računala, više komada mobitela i SIM kartica, uređaji za vakumiranje, precizne vage te razni alat.

Zapljena droge Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Voditeljica Službe kriminalističke policije varaždinske Policijske uprave najavila je nastavak kriminalističke istrage u vezi s pronađenim predmetima za koje se sumnja da potječu od krađa, provala i drugih kaznenih djela pa se mogu očekivati nova uhićenja.

Na novinarski upit o vrijednosti zaplijenjene droge, Pažur-Hlad je odgovorila da je 'neprocjenjiva, ali, prema naputku Ministarstva unutarnjih poslova, ne može govoriti o točnom iznosu'.

O zloporabi droga na varaždinskom području rekla je da je u prosjeku Republike Hrvatske i po broju ovisnika i po količini zaplijenjene droge.