TISNO, KOTORIBA I SPLIT

Uspješan policijski vikend; u tri županije pala tri dilera s velikom količinom droge

27.08.2018 u 15:43

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova pohvalilo se uspješnom akcijom proteklog vikenda, tijekom koje su na području triju policijskih uprava uhitili tri osobe vezane uz neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

PU međimurska

Policijski službenici kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske su u subotu 25. kolovoza u večernjim satima zatekli 22-godišnjaka s područja Općine Kotoriba koji je kod sebe imao tri smotuljka u kojima se nalazilo ukupno 18,8 grama sintetičke droge, tzv. spice. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršili su pretragu doma i drugih prostorija kojima se 22-godišnjak koristi te su pronašli i oduzeli:

  • 482,3 grama biljne materije nalik na sintetski kanabinoid
  • 305,3 grama biljne materije nalik na marihuanu
  • 1344,4 grama tableta svijetloplave boje nalik na drogu MDMA ecstasy, što ukupno iznosi 5220 tableta
  • 57,5 grama svijetloplave praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy
  • 1,3 grama bijele praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy
  • 2 grama bijele praškaste materije nalik na amfetamin
  • 227,1 gram svijetloplave praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava
  • digitalnu vagu.

Također su pronađeni oprema, materijal i tvari koje se mogu uporabiti za izradu tableta droge MDMA ecstasy, a koje je nabavio upravo s ciljem izrade i neovlaštene prodaje, za što je pronađena PVC vreća u kojoj se nalazilo 3433,7 grama svijetloplave praškaste materije, nepoznatog kemijskog sastava, a koja služi kao punilo za smanjenje udjela djelatnih sastojaka i ‘slabljenja’ droge te za ‘bojanje’ tableta kao vizualni učinak. Pronađena je i preša za ručno pokretanje osovine s lijevkom i linijom za izlazak gotovih tableta, koja je isključivo namijenjena izradi tableta nakon prešanja praha.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku.

Policijska uprava šibensko-kninska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave šibensko-kninske su također 25. kolovoza u večernjim satima u Tisnom u neposrednoj blizini ulaza u tamošnji autokamp, u kojem se održava festival elektroničke glazbe, uočili osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka u kojem je kao vozač zatečen 30-godišnjak, a kao suvozačica 25-godišnjakinja, dok je u neposrednoj blizini zatečen 21-godišnji izraelski državljanin. S obzirom na to da su policijski službenici u unutrašnjosti vozila zamijetili više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogama, svi troje dovedeni su u prostorije policije, a vozilo je prepraćeno u krug policijske uprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak nakon prethodnog telefonskog kontakta došao do osobnog vozila u kojem su bili 30-godišnjak i 25-godišnjakinja u namjeri da od njih kupi marihuanu.

Zapljena droge Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, idućeg dana uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria, koji je reagirao na prisutnost droga u vozilu i apartmanu, izvršena je pretraga vozila, kao i pretraga apartmana u Murteru, kojim se koriste 30-godišnjak i 25-godišnjakinja. Tom prilikom su spomenuti 30-godišnjak i 25-godišnjakinja policijskim službenicima izručili:

  • 572 tablete i osam polovina tableta amfetamina, tzv. ecstasy
  • 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina
  • 98,1 gram kokaina
  • 487,5 grama hašiša i 31,2 grama droge amfetamin, tzv. speed
  • digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Pretragom je pronađeno i ukupno 49.170 kuna, 600 eura i 20 funti. Sve izručeno policija je oduzela.

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju također uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani pritvorskom nadzorniku.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Policijski službenici II. Policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom. Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koristi pronađeno je i oduzeto 715 grama marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava.