krivotvorenje

Policija na granici otkrila nekoliko lažnih PCR testova, no i krivotvorene dozvole za rad i boravak u Hrvatskoj

10.08.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod, dana 6. i 7. kolovoza, policijski službenici su otkrili dva krivotvorena PCR testa i dva krivotvorena rješenja o izdavanju dozvole za boravak i rad

Naime, 6. kolovoza, u 11.35 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, 50-godišnjak je policijskim službenicima predočio negativan PCR test. Također je policajcima dao na uvid i rješenje o izdavanju dozvole za boravak i rad, što je učinio i 51-godišnjak. Policajci su posumnjali da se radi o krivotvorinama, što je i potvrđeno daljnjim radom, te je utvrđeno da su PCR test i obadva rješenja o izdavanju dozvole za boravak i rad krivotvoreni.

Dana 7. kolovoza, u 21.15 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, 21-godišnja putnica iz osobnog automobila (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), policajcima je dala na uvid negativan PCR test, za koji su policijski službenici utvrdili da je krivotvoren. Također je utvrđeno, da je 21-godišnjakinja prekršila prethodno izrečenu sigurnosnu mjeru samoizolacije, koja joj je bila izrečena u vremenu od 2. do 12. kolovoza.

Policijski službenici protiv 50-godišnjaka, 51-godišnjaka i 21-godišnjakinje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprave.