deseci uhićenih

Policija BiH raskrinkala krijumčarski lanac drogom i oružjem; koristili se šifriranim porukama putem aplikacije

08.12.2021 u 10:18

Bionic
Reading

U policijskoj akciji provedenoj u srijedu u BiH razbijena je veća kriminalna skupina čiji su pripadnici krijumčarili drogu iz te zemlje u Hrvatsku i druge države Europske unije, potvrdilo je tijekom dana Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu

U policijskim racijama provedenim na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Doboja i Bijeljine uhićeno je više od 20 osoba koje su pod istragom zbog sumnje da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala i međunarodnog ilegalnog prometa opojnim drogama.

Svi osumnjičeni terete se da su kroz duže vremensko razdoblje krijumčarili drogu, ali i oružje. Djelovanje su koordinirali koristeći zaštićene aplikacije i tako prebacivali drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a nakon toga u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Kako je navedeno, akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i policijskih agencija u toj zemlji te policija iz drugih država regije.

Portal istraga.ba, blizak sigurnosnim službama u BiH, objavio je kako su informacije o osumnjičenima prikupljene temeljem dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.

Provoosumnjičeni u ovom slučaju navodno je vlasnik ugostiteljskih objekata na području Bosanske Gradiške, koji je i ranije je dovođen u vezu s trgovinom drogom.