izvanredan događaj

Kao na filmu: Policajac se bacio u stranu i pucao na vozilo kojim su švercali migrante

13.08.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Karlovački policajaca pucao je danas na vozilo njemačkih registarskih oznaka u Vojniću službenim vatrenim oružjem koje je krenulo na njega. O detaljima čitavog slučaja očitovao se i načelnik Policijske uprave Karlovačke Darko Bratić

Za vatrenim oružjem danas je u Vojniću posegnuo karlovački policajac kao sredstvom prisile jer je vozilo njemačkih registarskih oznaka krenulo na njega. Policajac je pucao prema vozilu iz službenog vatrenog oružja, navodi se u priopćenju PU Karlovačke.

Vozilo se, međutim, nije zaustavilo nego se nastavilo dalje kretati u smjeru Karlovca. Pronađeno je na području Mostanja, a u blizini i dvije osobe koje se dovode u svezu s navedenim događajem.

Sve je započelo u 10.05 sati u mjestu Živković Kosa koja teritorijalno pripada općini Vojnić. Policajac je upotrijebio vatreno oružje jer se vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka nije zaustavio već ubrzavajući krenuo na policijskog službenika u namjeri da ga pregazi, objasnio je načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

Policajac je izbjegao nalet vozila bacivši se u stranu pri čemu je izvadio službeni pištolj te u smjeru zadnjih guma ispalio dva hica. No, vozilo se nastavilo kretati prema Karlovcu, objasnili su detaljno u karlovačkoj policiji, te se zaustavilo na području Mostanja. U namjeri da pobjegnu, vozilo su napustile dvije osobe, ali su one uhićene.

'Obzirom na opisane okolnosti, uporabu vatrenog oružja cijenimo kao zakonitu i opravdanu', rekao je načelnik Bratić.

U vezu s osobama dovode se i migranti zatečeni u blizini mjesta događaja nad kojima se također provodi kriminalističko istraživanje vezano za utvrđivanje okolnosti protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, dodali su u policiji.

Ozlijeđenih nije bilo, ali je na ovaj način, poručuju iz PU karlovačke, spriječeno još jedno krijumčarenje ljudima.