službena potvrda

Policija očevidom utvrdila da su migranti stradali zbog odrona kamenja

13.08.2018 u 12:28

Bionic
Reading

Karlovačka policija utvrdila je očevidom da je do smrtnog stradavanja dvojice migranata u šumskom predjelu Dražnice došlo prilikom odrona kamenja s uzvišenja koje je palo na njih

Policija je to utvrdila nakon što je u nedjelju u šumskom predjelu na području Drežnice zatekla grupu migranata, odnosno 12 osoba od kojih su dvije osobe pronađene mrtve.

Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do smrtnog stradavanja dvojice nepoznatih muškaraca došlo prilikom odrona kamenja s uzvišenja koje je palo na njih, izvijestila je u ponedjeljak karlovačka policija koja će o tom slučaju dostaviti državnom odvjetništvu posebno izvješće.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice Zdravko Car rekao je da je da su naložili obdukciju nad mrtvim tijelima kako bi se isključili mogući uzroci smrti kao posljedica kaznenog djela.

  • +15
Mjesto gdje su u zaseoku Tomići stradali migranti Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac/CROPIX

Prema onom što sada znamo radi se o nesretnom slučaju, ali će se obdukcijom to i provjeriti, rekao je Car.

Kod stradalih stranaca po njegovim su riječima pronađeni dokumenti, a prilikom obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu uzet će se njihovi DNA.

Policija navodi da je ostalih deset zatečenih državljana izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom pa su odvedeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.