ČEKAJU SE SLUŽBENE INFORMACIJE

Dvojica migranata u šumi kod Karlovca možda su poginula u odronu

12.08.2018 u 19:59

Bionic
Reading

U šumskom predjelu na području Drežnice karlovačka policija jutros je zatekla 12 migranata od kojih su dvoje bili mrtvi. Službene informacije očekuju se tek ujutro, nakon policijskog očevida, ali neslužbeno se doznaje kako je u pitanju nesretan slučaj - da su migranti stradali u odronu kamenja

Na mjesto nesreće, udaljeno osam kilometara od sela Tomići, policiju su doveli sami migranti, navodi HRT, a dvojica stradalih imala su, neslužbeno se doznaje, 24 godine.

Prema riječima mještana, jednome migrantu smrskan je prsni koš, a drugome je stradao kuk. Njega su uspjeli izvući na cestu i vjerojatno bi bio spašen da je bilo brze intervencije hitne pomoći, rekli su mještani za HRT i dodali da se skupina od 12 mladića između 20 i 30 godina u selu pojavila još sinoć te da su se htjeli domoći Trsta.

  • +15
Mjesto gdje su u zaseoku Tomići stradali migranti Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac/CROPIX

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare u 14 sati rekla je samo da je policija u nedjelju u 8:10 sati dobila dojavu od građanina te da su na osnovu nje u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađeni migranti, među njih 12 i dvoje mrtvih.

Nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Nije mogla odgovoriti ni je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.