zarazio se u drugoj županiji

Policajac prvi zaraženi koronavirusom u Požeško-slavonskoj županiji

27.03.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Prva osoba s područja Požeško-slavonske županije zaražena koronavirusom je policajac koji je od 20. veljače radio na terenu u Sisačko-moslovačkoj županiji te se zarazio, izvijestio je u petak požeško-slavonski Stožer civilne zaštite

'Dobili smo informaciju da imamo osobu iz naše županije koja je pokazala simptome COVIDa-19 na području druge županije gdje je i testirana. Njegovi simptomi su lakši i nema potrebe da bude hospitaliziran. U samoizolaciji je i svakodnevno u kontaktu s epidemiologom', izvijestio je na konferenciji za novinare epidemiolog Ante Vitalia.

Po njegovim riječima, pacijent će iz izolacije izaći kad više ne bude imao simptoma i kad njegov nalaz bude negativan. 'Ova osoba je pozitivna od 25. ožujka, a on je jučer došao kući u Požegu gdje ima sve uvjete samoizolacije. Nije bio u kontaktu s drugim osobama na području županije, osim sa susjedom koji mu je pomogao istovariti prtljagu iz automobila te je i susjed stavljen u samoizolaciju, iako nije bilo neposrednog kontakta sa zaraženim', naveo je Vitalija.

Napomenuo je da je zaraženi posljednji put u Požegi boravio 20. veljače. 'Kontakti koje je ostvario na poslu su također stavljeni u samoizolaciju na području Sisačko-moslavačke županije', pojasnio je taj epidemiolog.

Grgić: Ima još policajaca koji se trenutno nalaze u samoizolaciji

Informaciju da se radi o policijskom službeniku potvrdio je i načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić.

Grgić je također potvrdio da ima još policajaca koji se nalaze u samoizolaciji od ranije,e da oni nisu povezani s ovim slučajem.

'Sve mjere i aktivnosti koji se provode na području naše županije se provode prema smjernicama Nacionalnog stožera civilne zaštite te sve funkcionira bez problema, gotovo besprijekorno. Svi smo u kontaktu, komunikacija je dobra i nema nesporazuma', naglasio je župan Alojz Tomašević.

Izvijestio je i kako je u njegovoj županiji do sada na koronavirus testirano 17 osoba, za 15 su već stigli negativni nalazi dok dva nalaza trebaju stići tijekom dana.

Na području Požeško-slavonske županije 516 osoba je u samoizolaciji, do sada je izvršeno 338 kontrola. Prema riječima načelnika Grgića policija je utvrdila 19 kršenja mjere samoizolacije.