BANDIĆ, CASTRO, DEL PONTE...

Pogledajte najspektakularnije padove političara

05.03.2013 u 14:41

Bionic
Reading

'Pravio sam se važan', tim je riječima premijer Zoran Milanović obrazložio svoju odluku da, umjesto pomoću rampe, s povisokog oklopnjaka siđe skokom, što je završilo neugodnim padom. Hrvatska se javnost odmah prisjetila sličnih nezgoda drugih političara

Među njima najpamtljivija je ona zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je, prilikom postavljanja vijenca na spomenik palim borcima HVO-a u Brčkom, iz nepoznatog razloga skinuo cipele, nakon čega se poskliznuo na snijegu pa je vijenac postavio puzajući na koljenima.

Nespretan je bio i predsjednik Ivo Josipović tijekom sastanka sa srbijanskim kolegom Borisom Tadićem 2010. godine. Josipović je nakon govora u Subotici promašio stepenice i pao na tlo, no, kako je sam rekao, nije mu ništa bilo. Bivša ministrica Mirela Holy prošlo je ljeto čak dva puta izgubila ravnotežu u Zaboku, prilikom posjeta planinarskoj kući Picelj.

Naravno, takve nespretnosti ne događaju se samo hrvatskim političarima. Tako je zabilježen i pad australske premijerke Julie Gillard, koja je u kolovozu prošle godine izgubila ravnotežu u Memorijalnom centru Gandhi u Indiji. Znatno je neugodniji bio pad bivše glavne tužiteljice Haaškog suda Carle del Ponte, koja se u Sarajevu srušila niz stepenice.

Možda je najgore prošao kubanski državnik Fidel Castro, koji je 2004. poljubio pod napuštajući pozornicu nakon govora, što je rezultiralo slomljenim koljenom i rukom.