IZVANREDNI OTKAZ

Podravka otpustila bivšeg člana uprave, na pomolu radni spor

09.12.2012 u 17:49

Bionic
Reading

Koprivnicom je jučer odjeknula vijest da je dvojici visokopozicioniranih Podravkinih menadžera uručen otkaz. Riječ je o bivšemu članu uprave za proizvodnju Miroslavu Repiću, koji je nakon odlaska s čelne pozicije koncem veljače ove godine postavljen za direktora sektora za operativnu efikasnost, te o direktoru službe za razvoj tehnologije i investicijske projekte Mladenu Cahuneku

Samo uručivanje otkaza bivšemu članu uprave bilo je, kako doznajemo, dramatično. Dobio je rok od pola sata da preda službeni mobitel, računalo i automobil te da napusti kancelariju.

Iz Podravke su jučer službeno poslali objašnjenje da je nakon provedene revizije utvrđeno da je došlo do povrede obveza iz radnog odnosa.

‘Druge informacije s tim u vezi ne možemo iznositi’, priopćili su iz kompanije.

U razgovorima, pak, s brojnim sugovornicima čuli smo dvije verzije o tome što je razlogom smjene dvojice menadžera. Oni skloni aktualnom poslovodstvu na čelu s bivšim koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem tvrde kako je Repić nadgledao nabavu dviju proizvodnih linija u tvornici pudinga i drugih praškastih proizvoda, koje su trebale stići početkom ove godine, no zbog njegovih i Cahunekovih propusta isporuka strojeva kasnila je nekoliko tjedana, pa kompanija nije mogla proizvesti i naručiteljima isporučiti robu u ukupnoj vrijednosti od šest milijuna kuna.

S druge strane, sugovornici iz Podravke koji nisu skloni aktualnoj upravi tvrde kako je do štete došlo u lipnju, srpnju i kolovozu ove godine, kada je Repić već bio otišao iz uprave i više nije imao nikakvih ingerencija nad spornom investicijom. Što se zapravo dogodilo, kako sada stvari stoje, moglo bi biti predmetom sudskoga spora.

Repić navodno nije želio pristati na sporazumni raskid radnog odnosa jer bi time priznao svoju odgovornost, što sugerira da namjerava pokrenuti radni spor i na sudu osporiti valjanost otkaza.
Milijunski spor

‘Zasad ne bih ništa komentirao’, izjavio je jučer on.

Dođe li do spora, radit će se o milijunima kuna jer je Repić, osim radnog mjesta, izgubio i pravo na veliku otpremninu.

Dodatan zaplet čitavoj priči daje činjenica da je Podravkina interna revizija, provedena nedavno, utvrdila da je za nastalu štetu odgovorna i direktorica tvornice Nataša Tetec, koja je također sudjelovala u nabavi spornih proizvodnih linija, ali ona iz nekog razloga nije dobila otkaz.