PRIZNANJE EUROMONEYJA

Podravka najaviše napredovala u poslovnom upravljanju

20.05.2014 u 16:19

Bionic
Reading

Podravka je u ovoj godini ostvarila najveći napredak među svim kompanijama u Srednjoj i Istočnoj Europi, pokazuje istraživanje časopisa Euromoney

Od 50 kompanija, čije je poslovanje na temelju iscrpnih podataka analizirao posebni stručni tim pod pokroviteljstvom Euromoneyja, poslovno vođenje Podravke ocijenjeno je vrlo visokim ocjenama.

Podravka je u ovoj godini ostvarila najveći napredak među svim kompanijama u Srednjoj i Istočnoj Europi te je svrstana u sami vrh najbolje vođenih kompanija u Hrvatskoj.

U provedenoj anketi uglednog časopisa Euromoney sudjelovali su analitičari iz vodećih međunarodnih banaka i institucija, a sudionici ankete nominirali su po njihovu mišljenju najbolje vođene tvrtke uzimajući u obzir strategiju poslovanja, sustav korporativnog upravljanja, dostupnost višeg menadžmenta, transparentnost poslovanja, vrijednost za dioničare, informativnost i efikasnost internetskih stranica i dr.

'U proteklih godinu dana, poduzeli smo značajne korake kako bismo ostvarili pozitivne pomake u poslovanju. Predstoji nam još mnogo posla kako bismo ispunili važne ciljeve koje smo si zadali, ali uspjeli smo pokrenuti novi razvojni ciklus kompanije i ponosni smo što su to prepoznali i međunarodni, nezavisni stručnjaci', izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić

Euromoney, utjecajni svjetski financijski časopis, dodjeljuje već desetu godinu zaredom prestižno stručno priznanje 'Best Managed Companies in CEE'.