nesvakidašnji podvig

Pliot koji je zrakoplov prizemljio na autocestu otkrio što mu je prolazilo kroz glavu

17.08.2019 u 17:23

Bionic
Reading

Teodor Goričanec, pilot Cessne 150 koja je danas prinudno sletjela na autocestu A6, ispričao je što mu je prolazilo kroz glavu kada je slijetao

'Ja sam samo želio jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju cijela, bez ozljeda. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne ozlijedim na autocesti, da nemam nekog na duši kasnije i da nam se avion prilikom dodira i slijetanja ne zapali', odgovorio je pilot Teodor Goričanec na pitanje o tome što mu je u trenucima slijetanja prolazilo kroz glavu, piše Dnevnik.hr.

'Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je promet na autocesti danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odletjeti taj let, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala autoputom i nekako smo ipak uspjeli. Zamišljeni prvi prilaz nije mi uspio kako je trebao, morao sam se nekako spustiti između prometnih znakova, prije ovog signalnog semafora. Imao sam plan ići i s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda o koje bih zapeo', ispričao je Goričanec za Jutarnji list.

  • +9
Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Nikome nije ništa, priseban je i pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili i svaka im čast'', rekao je Miroslav Pleše iz Kupjaka.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Procedura je da se avion što prije makne s autoceste da se promet može normalno odvijati, bit će rastavljen i prebacit će se u Zagreb na jednu lokaciju gdje će se vršiti tehničko vještačenje, odnosno tehnička analiza ispravnosti', rekao je Dejan Ćurek, istražitelj zrakoplovnih nesreća.