u banskim dvorima

Plenković vodi prvu sjednicu povjerenstva za provedbu kurikularne reforme

20.12.2017 u 21:37

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković predsjedat će u četvrtak ujutro u Banskim dvorima konstituirajućoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Nakon dugotrajnih pregovora HDZ-a i HNS-a, Vlada je prošle srijede donijela odluku o osnivanju Posebnoga stručnog povjerenstva (PSP) kojim će ravnati premijer Andrej Plenković. Tada je najavljeno da će PSP brzo izabrati Ekspertnu radnu skupinu za provedbu kurikularne reforme.

  • +20
Blaženka Divjak Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Plenković će stručno povjerenstvo voditi uz podršku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesne Bedeković (HDZ).

Uz njih, članovima PSP-a imenovani su predsjednik HAZU-u Zvonko Kusić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost Dario Vretenar, predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Ružica Beljo Lučić, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Miloš Judaš, profesor s Odsjeka za pedagogiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta Neven Hrvatić, profesor sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Frane Staničić, te bivša voditeljica Ekspertne radne skupine (ERS) Jasminka Buljan Culej.