stranačka godišnjica

Plenković u Rijeci: HDZ ostvario sve ciljeve koje je postavio

24.02.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatske vlade Andrej Plenković u petak je u Rijeci ocijenio da je ta politička stranka ostvarila sve glavne ciljeve koje si je postavila, održala političku stabilnost i zadržala visok rejting

Govoreći na svečanosti obilježavanja 33. godišnjice osnutka HDZ-a u Rijeci Andrej Plenković je naglasio da je to rezultat prije svega političke stabilnosti koja se održava proteklih sedam godina, unatoč svim napadima.

"Da nismo imali političku stabilnost, ne bi se mogli ostvariti projekti LNG terminala, druge cijevi tunela Učka, bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka, niti ceste D-403, kao i najvećih ulaganja u Gorski kotar i renesanse izgradnje luka i lučica na Jadranu", rekao je Plenković. "Zahvaljujući političkoj stabilnosti ostvarili smo što smo htjeli, a usput rješavali probleme koje smo naslijedili i krize, od one potaknute covidom-19 do posljedica rata u Ukrajini", rekao je.

I dalje smo respektabilna snaga i vodimo politiku u kojoj se ljudi mogu pronaći, ocijenio je.

Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, nije bilo socijalnih buntova

Plenković je naglasio da je Vlada dala prošle godine snažnu potporu gospodarstvu i građanima, ulažući 3,6 milijarde eura.

Regulirala se cijena plina, struje, naftnih derivata, omogućili smo da energenti ostanu na priuštivoj cijeni, rekao je. Zbog toga protekle jeseni i zime nije bilo socijalnih buntova. Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, dodao je.

Osvrćući se na rat u Ukrajini, Plenković je istaknuo da je agresija Rusije izazvala veliku tragediju unutar Ukrajine, ali i globalnu energetsku i prehrambenu krizu. Unatoč očekivanjima Rusije, zapad se konsolidirao, učinio poteze bez presedana i pružio pomoć Ukrajini na više načina, a to jedinstvo se održalo, rekao je Plenković.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ponovio je da je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj te da je pozicionirana točno na mjesto koje je zamislio prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ova vlada je izgradila odnose s braniteljima na najvišoj razini, ustvrdio je.

"Cilj nam je da svako dijete kojem je otac dao doprinos u Domovinskom ratu može s ponosom istaknuti tu činjenicu", rekao je.

Butković: Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade

Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik stranačke organizacije za Primorsko-goransku županiju i potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da se ništa značajnije na području Rijeke proteklih sedam godina, za mandata aktualne Vlade, nije dogodilo bez aktivnosti HDZ-a. Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade, ocijenio je.

Pozdrave je uputio i član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Rekao je da politički suparnici ove stranke svode svoju politiku na netrpeljivost, upućivanje uvreda i ružnih riječi HDZ-u, te da ih odlikuje bijes i zavist što nisu na HDZ-ovu mjestu. Tako se stvara dojam nezadovoljstva i nepovoljnog ozračja u stanovništvu, a ostvareni rezultati i brojke ih demantiraju, rekao je Jandroković.

Skup je otvorio predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.

sve osim nogometa

Učitavanje...