PORUKA IZ OSIJEKA

Plenković: U 4. i 5. izbornoj jedinici HDZ je tradicionalno najjača stranka i očekujem da će tako biti i na ovim izborima

06.06.2020 u 18:08

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u Osijeku kako je HDZ u 4. i 5. izbornoj jedinici tradicionalno najjača stranka i očekuje da će to biti i na ovim parlamentarnim izborima

Četvrta izborna jedinica obuhvaća Osječko- baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju, a peta Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.

"Ozračje je jako dobro nakon unutarstranačkih izbora, organizacija je homogena, ali povrh toga, vjerujem da će brojni Slavonci vidjeti koliko je ova Vlada učinila za Slavoniju. Mi dolazimo s postignućima i rezultatima, sa stavljanjem Slavonije u prvi plan, i to ćemo nastaviti u idućem mandatu", rekao je Plenković novinarima nakon proširene sjednice osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a. Na upit novinara koliko mandata očekuje u te dvije izborne jedinice odgovorio je "najmanje koliko smo imali i zadnji puta". Dodao je kako očekuje snažan angažman i veliku potporu birača u 4. izbornoj jedinici, što je posebno važno, s obzirom da su u mandatu ove Vlade prihodi županija, gradova i općina povećani za 256 milijuna kuna.

Podsjetio je da je u mandatu ove Vlade na tom području "ugovoreno 4,6 milijardi kuna EU projekata, i da je u sklopu mjera za očuvanje radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji za sada isplaćeno 182 milijuna kuna". U prošle izbore išli smo s projektom "Slavonija" i mislim da smo jako puno napravili s investicijama, potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju te ravnomjernom regionalnom razvoju, ocijenio je Plenković.

Dodao je kako će neki veliki projekti, poput dovršetka međunarodnog prometnog 5C koridora, na dionici kroz Baranju biti završeni sredstvima koje je osigurala ova Vlada.

  • +4
Vinkovci: Plenković na Županijskom odboru HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Zamoljen da komentira obavijest hrvatskog Veleposlanstva u Kanadi da hrvatski državljani u toj zemlji zbog epidemioloških mjera neće moći izaći na glasovanje Plenković je rekao kako vjeruje "da naša diplomatska predstavništva razgovaraju s vlastima svih zemalja", te da će, ako takvih situacija ima, to biti poprilično mali broj iznimaka. "Oni će nastaviti na tome raditi, i ako se epidemiološka slika popravi, uvijek postoji mogućnost za dodatni napor", rekao je premijer Plenković.