gust raspored

Plenković stigao u Davos, sreo se s Netanyahuom i Ciprasom

25.01.2018 u 11:43

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković stigao je u Davos, a posjet je započeo sastankom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom

Premijer Plenković sudjelovat će na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u švicarskom Davosu, a tijekom dana sastat će se i s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, nizozemskim Markom Rutteom, albanskim Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.  

Predsjednik hrvatske Vlade Plenković sudjelovat će danas u dvije rasprave, na neformalnom okupljanju svjetskih lidera na temu 'Stvaranje zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu', što je i moto ovogodišnjeg okupljanja, te u raspravi 'Prozor mogućnosti za Europu', koju će moderirati predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma Børge Brende. Na njoj će, osim političkih čelnika, sudjelovati i predstavnici velikih tvrtki.

Na današnjem rasporedu predviđeni su još i sastanci s predstavnicima poslovnog svijeta, Mattom Brittinom, operativnim predsjednikom Googlea za Europu, Bliski istok i Afriku, Christophom Franzom, predsjednikom švicarske zdravstvene korporacije F.Hoffmann – La Roche AG, predsjednicom i glavnom izvršnom direktoricom tvrtke Booking.com Gillian Tans, te Feritom F. Sahenkom, predsjednikom turske Dogus grupe. 

  • +22
Političari u Davosu Izvor: Reuters / Autor: CARLOS BARRIA

Svjetski gospodarski forum neprofitna je organizacija osnovana 1971. sa sjedištem u Ženevi. Godišnji sastanak foruma održava se u Davosu gdje se okupljaju vodeći svjetski poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari. Na forumu koji raspravlja o svjetskim problemima ove će godine prisustvovati više od 3.000 sudionika.