župani i gradonačelnici

Plenković na sastanku s lokalnim čelnicima, pohvalio se rezultatima Vlade

19.12.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković predsjeda sastankom sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Pred lokalnim čelnicima pohvalio se rezultatima svoje Vlade

'Što se tiče mirovina, prosječno su povećane za 192 eura. To je veliko povećanje mirovina. Što se tiče mjera koje smo poduzimali, ponovno je snižena cijena naftnih derivata. Tamo smo temelj i uzročnik, a to je cijene energenata zadržali na priuštivoj razini', poručio je Plenković.

'Dodatno smo po klasifikaciji Svjetske banke uvršteni u napredna gospodarstva. Nismo gospodarstvo u tranziciji i zemlja u razvoju. Preostao nam je OECD, a u u tu organizaciju ćemo ući 2026. godine', kazao je premijer.

Što se tiče turizma, Plenković je kazao da smo se ove godine izjednačili s rekordnom 2019. godinom.

Pohvalio se da je Hrvatska što se tiče NPOO prva po korištenju bespovratnih sredstava. 'To znači da smo tu sasvim solidni, koristimo sve u rokovima koji su predviđeni', dodao je.

Kao temu za sljedeći sastanak Plenković je naveo demografsku revitalizaciju. 'Bez promjene društvenog pesimizma u optimizma teško da ćemo doći u situaciju kao što imaju mjesta poput Solina, koji dobro to radi', rekao je Plenković i najavio i donošenje strategije.