PRIPETAVANJE IZMEĐU BRDA

Plenković: Milanovićeva objava je jako bizarna. Bio sam u Taču pet-šest puta u cijelom mandatu

23.07.2020 u 10:29

Bionic
Reading

Mandatar Andrej Plenković osvrnuo se na budući rad Vlade, najavivši da će biti ogromnih izazova. 'Ali danas imamo više političkog iskustva, Vlada je homogena, parlamentana većina kompaktna', rekao je Plenković. Upitan hoće li opet biti žetončića, rekao je da 'nema žetončića, to su ljudi s mandatom'.

Uoči saborske sjednice na kojoj će se glasati o povjerenju novoj Vladi, Plenković je poručio da računa na 76 ruku. A smatra li da će tim za koji će danas tražiti potporu izdržati sve četiri godine mandata?

'Teško mi je to reći. Krene se s takvom ambicijom. U današnje vrijeme izazova, kriza, nepredviđenih okolnosti, teško mi je reći. Izdržali smo ovaj mandat, možda ne u istom sastavu kao u startu', odgovorio je Plenković.

Velika je odgovornost na njima, kaže, da dobro iskoriste 22 milijarde iz EU-a. 'Dobro je imati takvu polugu nakon krize koja nam je uzrokovala pad BDP-a, bilo bi teže da toga nema', rekao je Plenković. Ponovio je da je prošla vlada odradila koristan i kvalitetan posao za Hrvatsku.'Ova vlada je iskusna, ostali su u dobi da mogu povući', zaključio je. Osvrnuo se i na jučerašnju objavu predsjednika Zorana Milanovića, kao odgovoru na optužbe da je bio u restoranu Tač u vrijeme konstituiranja Sabora. Milanović je poručio da i neki drugi vladini dužnosnici koji žive u blizini tamo borave s obiteljima.

'Jako bizarno. Aluzije da netko tamo stanuje, mogu biti upućene samo meni. Nažalost u ovom mandatu možda sam tamo bio sve zajedno pet-šest puta. Meni je bio drag, ali nemam kad', rekao je Plenković. Posjetimo, iz Ureda predsjednika sinoć su reagirali na medijsku objavu prema kojoj je Milanović bio u Taču jer je tamo viđen njegov službeni automobil.

  • +18
Prva sjednica Hrvatskog sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mhekek / CROPIX

'Prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Republike bio je u Uredu PRH gdje je imao radne i službene sastanke. Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentirati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvijek u njima i predsjednik Republike. Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napućen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okolice', odgovorili su iz Ureda predsjednika.