sjednica vlade

Plenković se pohvalio: 'Hrvatskoj je uplaćeno 162 milijuna eura'

15.04.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković okupio je ministre na posljednjoj sjednici Vlade uoči izbora, na kojoj se, kao što je uobičajeno, uvodno obratio. No neuobičajeno je bilo što je sjednica Vlade započela na vrijeme

Plenković se na početku osvrnuo na smrt Josipa Manolića. 'On je svoje dugogodišnje iskustvo odlučio staviti u službu stvaranja hrvatske države. Zahvaljujemo mu na doprinosu i izražavamo sućut njegovoj obitelji', poručio je Plenković.

'Hrvatskoj je uplaćena četvrta rata iz NPOO, ukupno 162 milijuna eura, čime smo uz recentnu uplatu preskočili do sada uplaćenih 20 milijardi eura u hrvatski proračun iz europskog proračuna', poručio je Plenković, pojasnivši da je RH u 10 godina primila 20 milijardi eura.

Kazao je da je Hrvatska poslala zahtjev za isplatom pete rate, od 828 milijuna eura. 'To je najveći pojedinačni iznos. Morali smo ispuniti 37 reformi i sve smo ih ispunili. Trenutno smo druga najuspješnija članica EU u provedbi plana oporavka i otpornosti. Samo je Italija trenutno ispred RH. U roku smo ispunili 157 od 157 zadanih kriterija. Zato smo među zemljama koje najbrže provode ove reforme, a time i dobivaju najviše sredstava', dodao je.

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic