sjednica vlade

Plenković: Osuđujemo nasilje i huliganizam, a posebno napade na policajce

04.04.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Izgradnja četiri centra za gospodarenje otpadom jedna je od tema sjednice Vlade, na kojoj se uvodno obratio premijer Andrej Plenković

Plenković se na početku osvrnuo na obljetnicu pogibije Josipa Jovića i akcije Plitvice. 'Prisjećajući se njega, prisjetili smo se i svih poginulih branitelja', kazao je Plenković.

'MORH i HV nastavljaju pripreme za dolazak Rafalea. Obuka pilota u Francuskoj se polako primiče kraju i mi ćemo do kraja mjeseca vidjeti u Hrvatskoj prvih šest Rafalea', kazao je.

Podsjetio je da je ovaj tjedan posjetio i kamp Infobipa. 'To su veliki projekti i od značenja i za EU. Napredna tehnologija, suradnička inteligencija i digitalna transformacija samo su neki od elemenata ovog velikog projekta, u kojem sudjeluje i Infobip', dodao je.

'Inflacija je u ožujku iznosila 4,1 posto u odnosu na ožujak prošle godine. Najvišu razinu imali smo u studenom 2022. Nakon toga 16 mjeseci zaredom usporava, mi smo je obuzdali nizom paketa mjera Vlade, od ograničenja cijene struje, plina, goriva do ograničenja cijena 30 proizvoda u maloprodajnim lancima. I dalje ćemo pratiti ovaj trend i reagirati kako bismo zaštitili građane', poručio je premijer.

Osvrnuo se i na navijačke nerede. 'U ime Vlade osuđujemo nasilje i huliganizam, a posebno napade na policajce. Nasilju nema mjesta u sportu i nastavit ćemo se snažno odupirati tim pojavama. Sport je jedna od onih aktivnosti koje su važne svim Hrvatima, to je područje gdje smo izrazito uspješni, pa budimo uspješni u viteškom i civiliziranom praćenju utakmica', poručio je Plenković.