izbori pred vratima

Samo dvije kadrovske odluke na zatvorenom dijelu sjednice Vlade

04.04.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu današnje, 297. sjednice, Vlada je, između ostalog, dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti

Nadalje, Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske na ustavnu tužbu. Usvojen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata, kao i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Točke su označene stupnjem tajnosti, odnosno, Vlada ih nije u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. izbor Vladislave Kukavice za članicu Nadzornog odbora tog društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Na osobni zahtjev državnoj službenici Katici Prpić povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL