kolman iz glas-a

'Plenković i Stier imaju zajedničkog neprijatelja'

23.09.2019 u 13:02

Bionic
Reading

'Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika. Obojica su racionalni političari, imajući na umu da im je neprijatelj zapravo zajednički, ta ultradesnica - postoji otvoreni prostor suradnje između njih dvojice i u toj situaciju čini mi se najracionalnije rješenje da postignu neku vrstu dogovora i zajedno 'eliminiraju' nacionalistički radikalni HDZ, jer taj HDZ uvijek gubi izbore', smatra Igor Kolman, predsjednik Programskog vijeća GLAS-a

Nakon HVIDRA-inog novog priopćenja o Miloradu Pupovcu, GLAS-ov Igora Kolmana analizirao je za N1 koliko su po poziciju Andreja Plenkovića opasni udari koji mu dolaze od strane desnice.

'Nikad nisamo imali situaciju da su sukobi u HDZ-u tako otvoreni, bez rukavica, dosad su to uvijek uspijevali zadržati u kući... Postoji tu ta gotovo ustašofilna desnica... to su ljudi koji koketiraju s izvan HDZ-ovskim desničarskihm pokretima... No, ima i druga, uvjetno je nazovimo, desnicom. Predvodi je Davor Ivo Stier s konzervativnom idejom jedne ozbiljne demokršćanske stranke, koja se riješila korupcije te koja je bez destruktivnog ultranacionalizna', smatra Kolman.

'U tom smislu, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika. Obojica su racionalni političari, imajući na umu da im je neprijatelj zapravo zajednički, ta ultradesnica - postoji otvoreni prostor suradnje između njih dvojice i u toj situaciju čini mi se najracionalnije rješenje da postignu neku vrstu dogovora i zajedno 'eliminiraju' nacionalistički radikalni HDZ, jer taj HDZ uvijek gubi izbore',smatra Igor Kolman, predsjednik Programskog vijeća GLAS-a.

  • +13
Andrej Plenković u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX