greška u koracima

Plenković: Glavaš je pogriješio što je potpis dao Milanoviću

23.11.2019 u 15:54

Bionic
Reading

Potporu predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović na izborima za novi mandat u subotu su na zagrebačkom Cvjetnom trgu došli dati brojni ministri, a premijer Plenković izjavio je da ona ima najbolji program i iskustvo za razliku od konkurenata, i predstavlja ozbiljan i pouzdan smjer budućnosti Hrvatske

Novinare je zanimalo i je li ga iznenadilo što je koalicijski partner i predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš svoj potpis danas u Osijeku dao kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću.

"Nisam to znao, ali dosta je pogriješio. Pitat ću ga na idućem koalicijskom sastanku", rekao je Plenković.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš u subotu je u Osijeku potpisom podržao predsjedničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Milanovića te izjavio kako to "nije potpis za SDP ni za približavanje SDP-u nego potpis za Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika Republike", a da će članovi HDSSB-a sami odlučiti kome će dati svoju potporu.

Premijer Plenković je komentirao i aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu vezana uz odgovornost za šverc oružja u Zemuniku, poručivši da će odgovorni biti sankcionirani. No, ističe, ne vidi odgovornost resornog ministra jer nije mogao znati tko ulazi u neku bazu.

"To je hijerarhijska odgovornost i to će se munjevito rješavati", najavio je premijer.

I potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je danas kako se neće dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini.

"Hrvatska vojska će pobijediti i ovu situaciju i iz ovoga izaći još jača i snažnija. Naši piloti su časni ljudi i tako će i ostati i nećemo dopustiti da pojedinci naštete ugledu Hrvatske vojske u cjelini. U utorak ćemo riješiti ovu situaciju i idemo dalje u jačanje našeg Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekao je Krstićević na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje je također dao potporu Grabar-Kitarović.

  • +8
Zagreb: Grabar-Kitarović uz veliku podršku na prikupljanju potpisa za kandidaturu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

 Ponovno je osudio nevojničko ponašanje pojedinaca. Podsjetio je kako je taj slučaj otkrila država, vojna i civilna policija koje su koordinirano radile i otkrile nečasne radnje te da je osnovano Povjerenstvo koje mora sustavno i odgovorno utvrditi sve činjenice.

 "Pojedinci će biti sankcionirani, utvrdit ćemo zapovjednu odgovornost, a za ostalo su nadležni sudovi“, proučio je Krstičević.

 U izjavi novinarima naglasio je kako je jedina velika afera u Ministarstvu obrane bila ona s MIG-ovima koja se dogodila u mandatu bivše Milanovićeve Vlade.