vremenska prognoza

Pitali smo DHMZ: Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu

28.12.2023 u 05:59

Bionic
Reading

Gotovo proljetne vremenske prilike koje su obilježile Božić, po svemu sudeći, nastavit će se i do kraja ove godine, a i za samu Novu godinu, prognoza je koju su za tportal dali dežurni prognostičari DHMZ-a

Do kraja ove godine te na Novu godinu nastavlja se uz južinu iznadprosječno toplo razdoblje i u unutrašnjosti i na Jadranu pri čemu će dnevna temperatura biti uglavnom između 10 i 15 °C. Jutra idućih dana neće biti hladna na kopnu jer se ne očekuju negativne vrijednosti temperature u noćnim i jutarnjim satima, poručuju za tportal iz DHMZ-a.

Bit će uz to promjenljivo oblačno, u mnogim krajevima uz dosta sunca tijekom dana, mjestimice s maglom. Oblačnije na Jadranu i u krajevima uz Jadran gdje svaki dan treba računati na mjestimičnu kišu, uglavnom slabu, i to ponajprije na dijelu sjevernog Jadrana te ponegdje u Gorskom kotaru i Lici. U tim je područjima, ali i u dijelu Dalmacije, povećana vjerojatnost za malo kiše i u novogodišnjoj noći, a tijekom prvog dana nove godine kiše može biti i u sjevernim kopnenim područjima. Moglo bi biti i relativno vjetrovito uz jugozapadnjak, na moru i jugo, a zimska hladnoća će najvjerojatnije izostati.

  • +7
Plaža Bačvice Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Za preciznu prognozu gdje i kada točno može biti kiše, koliko će jak biti vjetar te koje se točno vrijednosti temperature očekuju na Staru i na Novu godinu još treba pričekati, a za detalje se mogu pratiti i web stranice DHMZ-a.