zdravstveno stajalište

Pence može sudjelovati na potpredsjedničkoj debati protiv Harris

07.10.2020 u 08:48

Bionic
Reading

Američki centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) rekao je da je sa zdravstvenog stajališta sudjelovanje Mikea Pencea u srijedu u potpredsjedničkoj debati sigurno jer nije bio u bliskom kontaktu ni s kim s covidom-19

Ured potpredsjednika Mike Pencea u utorak je na Twitteru prenio obavijest ravnatelja CDC-a Roberta Redfielda, u kojoj stoji da je CDC nakon savjetovanja s liječnikom Bijele kuće Jesseom Schonauom donio odluku o Penceovoj mogućoj izloženosti bolesti.

Redfield navodi da je na temelju konzultacija s liječnikom i Penceovih ponovljenih negativnih testova, "CDC zaključio da je sa stajališta javnog zdravstva sigurno da potpredsjednik sudjeluje u skorašnjoj potpredsjedničkoj debati".

Pence (61) bi trebao u srijedu, odnosno u noći na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu, sudjelovati u debati sa svojom demokratskom suparnicom, senatoricom Kamalom Harris koju je za kandidatkinju za potpredsjednicu izabrao Joe Biden.

Na debati na sveučilištu u Utahu razdvajat će ih prepreka od pleksiglasa. Na pozornici će biti udaljeni udaljeni više od 3,7 metara, što je više od onoga što je prvotno dogovoreno.

Predsjednik Donald Trump vratio se u Bijelu kuću u ponedjeljak, nakon tri noći u bolnici Walter Reed gdje se liječio od covida-19.

Potpredsjednik Pence je nekoliko puta negativno testiran na covid-19 otkad je Trump objavio da je zaražen.