nova vlada

Penava otkrio imena trojice ministara iz Domovinskog pokreta: Evo koje resore dobivaju

15.05.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je presicu na kojoj je predstavio ministre DP-a u novoj Vladi.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je presicu na kojoj je predstavio ministre DP-a u novoj Vladi. Rekao je da je prvi resor u kojima će članovi DP-a obnašati dužnost u Vladi, Ministarstvo demografije i useljeništva.

“Ivan Šipić bit će ministar demografije. Josip Dabro bit će novi ministar poljoprivrede”, rekao je Penava.

Osvrnuo se i na mjere koje će provoditi Ministarstvo gospodarstva i objavio tko će biti na čelu tog resora. “Na čelu tog resora bit će Ante Šušnjar“.

“Dogovoren je i četvrti ministar kao prvi potpredsjednik Vlade koji će biti bez resora. DP izlazi i s potpredsjednikom Sabora i još jedim potpredsjednikom Vlade”, rekao je.

Penava je komentirao i informaciju da Mario Radić neće biti ministar u novoj Vladi te izjavu da će biti koordinator demografije. “Dok ne izađe službeni predstavnik stranke s imenima je nezahvalno govoriti o tome jer su pregovori skloni promjenama”, kaže.

  • +8
Ivan Penava Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

“Ako sve prođe kako je planirano ovi ljudi će na konstituirajućoj sjednici Sabora dobiti legitimitet”, dodao je Penava.

Na pitanje je li Radić u nekom trenutku bio kandidat za ministra, rekao je: “Bio je u užem odabiru, ali bio je i nekih drugih imena”, istaknuo je. “Radić neće biti saborski zastupnik jer je svojom odlukom stavio mandat u mirovanje i zamijenit će ga netko drugi”, dodao je.

Predsjednik DP-a osvrnuo se na Šušnjara kao ministra: “On je jedan od osnivača DP-a, po struci je pravnik i vrlo uspješan čovjek. Slučaj je htio da to bude Šušnjar iz aspekta prelaza prava Radića. On nije bio vlasnik i nije prebacio na njega prava koja ima nego samo vlasničku moć”, rekao je.