184 TISUĆE EURA

Penava malim Vukovarcima plaća školski pribor: 'Osigurali smo bilježnice s prekrasnim motivima i stihovima'

31.07.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Grad Vukovar i ove će godine za sve osnovnoškolce osigurati školski pribor i materijal za što je u gradskom proračunu osigurano nešto više od 184.000 eura, najavljeno je u ponedjeljak na konferecniji za novinare u gradskoj upravi.

"I ove ćemo godine osnovnoškolcima osigurati preobuku, radne bilježnice, povijesne i zemljopisne atlase, kutije za tehničku kulturu te likovne kutije za učenike prvih razreda", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Osigurali smo bilježnice s prekrasnim motivima i stihovima o Vukovaru tako da i na ovaj način djeca mogu razvijati i njegovati ljubav prema Gradu, dodao je Penava, navodeći da će Grad za te namjene izdvojiti 184.129 eura.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac najavio je daljnja ulaganja u školske objekte na području grada Vukovara, na natječaj je prijavljen projekt rekonstrukcije sportske dvorane i vanjskih igrališta Osnovne škole Siniše Glavaševića, dok je Osnovna škola Blage Zadre prijavljena za energetsku obnovu. U pripremi je projektna dokumentacija za ostvarivanje jednosmjenske nastave u osnovnim školama Mitnica i Dragutina Tadijanovića.

Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Ove godine uz poticanje izvrsnosti, planiramo uvesti i nagrade za učenike i mentore koji ostvaruju iznimne rezultate na državnim natjecanjima, sredstva za to u proračunu su osigurana, a resorni odjel upravo radi na pravilniku. Svim ovim mjerama želimo motivirati i mlade ljude i mentore da svojim znanjem, radom i trudom promoviraju naš grad", rekao je Sušac.

Po riječima pročelnika gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darka Dimića, u prvih šest mjeseci 2023. godine za sustav obrazovanja iz gradskog proračuna izdvojeno je više od dva milijuna eura.

"Nastavljamo s financiranjem produženog boravka u školama za što smo u osigurali 260.000 eura, besplatnim prijevozom i školskom shemom voća, a sukladno projektu Ministarstva znanosti i obrazovanja, svi učenici dobivaju i 10 kuna za obrok koji je osiguran svima", naveo je Dimić.