prosvjedna nota

Pavliček: Zašto hrvatska diplomacija nije reagirala na spomenik Draži Mihailoviću?

18.10.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček upitao je u srijedu zašto hrvatska diplomacija nije reagirala na otkrivanje spomenika četničkom vođi Draži Mihailoviću u Beogradu

Dok u Osijeku traju uhićenja hrvatskih navijača zbog pjevanja ustaških pjesama, koje zakonom nisu određene kao nepodobne, u susjednoj Srbiji u Beogradu otkriva se spomenik vođi četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću, kazao je Pavliček u slobodnom govoru pitajući zašto diplomacija nije reagirala.

„To što se dogodilo u Srbiji je nedopustivo, Srbija barem formalno želi postati članica Europske unije. Koja je europska institucija reagirala zbog otkrivanja spomenika Draži Mihailoviću, je li reagirao hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, je li poslao prosvjednu notu srbijanskom kolegi Ivici Dačiću”, upitao je Pavliček.

Da je slično napravio neki zastupnik iz Hrvatske, npr. postavio spomenik Anti Paveliću, digla bi se cijela Srbija i Europska unija te bi dobili niz prosvjednih noti, tvrdi Pavliček.

„U Srbiji se ponovno nešto valja što nije dobro za cijelu regiju, a hrvatski političari i diplomacija šute”, ustvrdio je zastupnik Suverenista.