12 navijača

Pavliček: Ako nema popisa zabranjenih pjesama, ne može se kažnjavati

17.10.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (HS) referirao se u utorak na kazne za 12 navijača osumnjičenih za izgrede na utakmici Hrvatske i Turske, među kojima je i pjevanje ustaške koračnice, kazavši da se ne može nekoga kažnjavati za to ako nema popisa zakonom zabranjenih pjesama

Ne možete nekoga kažnjavati za to ako nema popisa pjesama koje su zakonom zabranjene, rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu.

Gdje je popis pjesama koje su nepodobne, kako se nekoga može kazniti ako se ne znaju nepodobne pjesne, simboli…, upitao se i ustvrdio kako njega vrijeđa kada se u Kumrovcu okupe partizani i pjevaju Druže Tito, mi ti se kunemo!

Problematizirao je i brzinu kojom su navijačima izrečene kazne, zapitavši se zašto MUP tako žurno ne reagira i u slučaju afere Plin za cent i šefa HEP-a Frane Barbarića te ustvrdio da „ova Hrvatska nije jednaka za sve“.

Najavio je i da će od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zatražiti odgovor na koji su se način i u kojoj količini dijelile karte za nogometnu utakmicu, jer je online prodaja karata trajala samo sedam minuta.

Zato je publika na stadionu bila kazališna, nije bilo iskrenih navijača, ustvrdio je.

Nino Raspudić (Most) izjavio je da će Hrvatska, dok ne dođu francuski Rafalei, čuvanje neba morati predati Mađarima i Talijanima, vjerojatno već ove godine.

Osvrnuo se na nabavu višenamjenskih borbenih aviona Rafalea, kazavši kako su svi stručnjaci složni da su to izvrsni avioni, no da je odluka o nabavi novog borbenog aviona donesena kasno, a da se sada kao predizborni trik pokušava prikazati kao uspjeh Vlade.

"Pri tome se ne spominje skandalozna, sramotna činjenica, da će Hrvatska, dok Rafalei ne dođu u funkciju morati prepustiti čuvanje svoga neba Mađarima i Talijanima“, rekao je zastupnik, tumačeći da to znači da prepuštamo suverenitet našeg zračnog prostora susjedima.

"Iako se kao datum predaje aviona spominje sredina 2024., poznajući stanje u oružanim snagama i kontinuirani zanemarivanje zrakoplovnog kadra, za očekivati je da ćemo suverenitet u zračnom prostru morati predati već krajem ove godine“, kazao je Raspudić.