UHIĆENO ČETVERO LJUDI

Pali s kokainom, travom i - pejotlom!

18.06.2010 u 12:44

Bionic
Reading

Zagrebačka policija u tri je odvojene akcije uhitila dvoje preprodavača kokaina i dvojicu uzgajivača marihuane od kojih je zaplijenila više od 200 grama kokaina i 157 stabljika indijske konoplje

Preprodavači kokaina, 28-godišnjak i njegova 19-godišnja djevojka, otkriveni su nakon što je prije tri dana policija uhitila jednog njihovog kupca s manjom količinom droge.

U njihovom stanu pronađeno je 205 grama kokaina, vrijednog 80 tisuća kuna, i 34 grama laktoze u kojoj je utvrđena prisutnost kokaina. Manji dio droge bio je pakiran u više paketića i pripremljen za daljnju prodaju.

Jednog uzgajivača marihuane otkrila je u srijedu na području Dugog Sela mobilna jedinice prometne policije koja je kod tog 36-godišnjaka pronašla četiri paketića sa 21 gramom marihuane. No, pravi ulov policiju je dočekao u njegovoj obiteljskoj kući na području Ivanić Grada u kojoj je pronađeno 138 zasađenih stabljika konoplje tipa cannabis. Osumnjičeni je za uzgoj marihuane bio dobro pripremljen, pa je tako postavio sustav za ventilaciju zraka i lampe kojima je stvarao umjetne uvjete za uzgoj.

I u njegovom stanu na Trnju pronađena je manja količina marihuane, ali i posuda za cvijeće s halucinogenim kaktusom pejotlom koji sadrži meskalin kao opojnu tvar.

Drugi, 24-godišnji uzgajivač marihuane uhvaćen je jučer na području Susedgrad. On je u stanu u teglama posadio 19 stabljika marihuane.

Dvoje preprodavača kokaina i dvojica uzgajivača marihuane privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.