JAD I ČEMER

Pacijent sa sumnjom na Alzheimera šokiran terminom za magnet: 'Do tad mogu i zaboraviti gdje se bolnica nalazi'

23.06.2022 u 19:05

Bionic
Reading

Duge liste čekanja na preglede i pretrage u zagrebačkom KBC-u ne smanjuju se. Iako je iz Ministarstva zdravstva poručeno kako se radi na tome da pacijenti čekaju kraće vrijeme na posjet liječniku - neki termini koji stižu pacijentima i dalje su u dalekoj budućnosti.

Redakciji Dnevnik.hr-a čitatelj je poslao potvrdu o terminu za magnetnu rezonancu mozga na Rebru, na kojoj je termin - kraljem sljedeće godine.

"Kad sam vidio da piše termin u listopadu, pomislio sam - 'pa dobro, i nije tako daleko', a onda sam se šokirao kad sam pročitao da se radi o listopadu sljedeće godine!", kazao je čitatelj.

"Moja liječnica sumnja da obolijevam od Alzheimera, do listopada sljedeće godine se može dogoditi da ni ne znam gdje je Rebro. To je sramotno, radim i plaćam zdravstveno, kako obavezno, tako i dopunsko", dodao je.

I nije jedini. Od drugog čitatelja Dnevnik.hr doznaje da je na alergološki test naručen na Internu na Rebru u kolovozu 2023. godine.

Zašto su tako duge liste čekanja i postoji li lista prioriteta kod pregleda i pretraga, tko ju sastavlja i po kojim kriterijima - upit je koji su poslali zagrebačkom KBC-u. Njihov odgovor objavit će čim ga dobiju.