revitalizacija vrelovoda

Ovo se neće svidjeti nekim stanovnicima Novog Zagreba, bez tople vode bit će do srpnja

09.06.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, HEP-Toplinarstvo će krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština privremeno obustaviti isporuku tople vode od 14. lipnja do 3. srpnja, izvijestila je petak ta tvrtka

Radovi koje provodi HEP-Toplinarstvo dio su kapitalnog projekta u sklopu kojeg se planira revitalizirati jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže, stoji u priopćenju HEP Toplinarstva.

Projekt se provodi s ciljem povećanja energetske efikasnosti sustava i sigurnosti opskrbe toplinskom energijom krajnjih kupaca. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura.

Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Sve informacije o projektu i popis obustava isporuke tople vode građani mogu pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi revitalizacije provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.