SMJENE ZBOG NEREDA

Ovo je ubijeni 29-godišnji navijač AEK-a: Padaju glave u grčkoj policiji!

08.08.2023 u 11:29

Bionic
Reading

U neredima koje je, kako je izvijestila grčka policija, sinoć u atenskom kvartu Nea Philadelphia izazvalo stotinjak huligana iz Hrvatske pojačano domaćom 'podrškom', smrtno je stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, koji se, navode njegovi poznanici na društvenim mrežama, slučajno zatekao u kvartu gdje je ispijao kavu. Ministar zaštite građana Janis Oikonomou u međuvremenu, smijenio je čak sedam visokih dužnosnika grčke policije koje smatra odgovornima za nerede

Grčka policija ELAS u priopćenju navodi kako se u ponedjeljak 'grupa od oko 100-120 navijača zagrebačkog Dinama, zajedno s grčkim navijačima-suučesnicima, uputila se u Perissos, gdje su se u široj okolici okupili navijači AEK-a. Uslijedili su sukobi između dviju skupina, koje su bacale rakete, improvizirane eksplozive, projektile i kamenje te koristile improvizirane palice', navode.

Dodaju da je u svrhu obuzdavanja obračuna poslane jake policijske snage, ali da je tučnjava bila dogovorena od strane 'huligana u obje zemlje', prenosi Kathimerini.

Nedugo nakon priopćenja, oglasio se i ministar zaštite građana Janis Oikonomou koji je hitno smijenio 7 visokih dužnosnika grčke nacionalne policije i naredio provođenje interne istrage.

Oikonomou je događaj ocijenio 'neprihvatljivim i nedopustivim', te smijenio šefove svih odjela za promet na trasi autoceste od Ioannine (Janjine) preko Ahaje i Korinta prema Ateni kao i šefa Uprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima. Iz rute smijenjenih dužnosnika može se zaključiti da su huligani iz Hrvatske putovali preko Albanije.

Naredio je i provođenje interne istrage koju će provesti viši časnik grčke policije. 'Uvjeravam vas da postoji snažna politička volja kako bi se odgovorilo zahtjevima društva kad je riječ o navijačkom nasilju. No za to je potreban angažman cijelog društva', zaključio je Oikonomou.

Izvor: Screenshot / Autor: enwsi.gr

Portal Protothema, pak, izvještava kako je ubijeni 29-godišnji Michalis Katsouris u naselju Nea Philadelphia mirno pio kavu kad je započeo sukob. Navijači AEK-a se opraštaju od njega porukama poput ove: 'Umro je jer je 100 huligana iz Hrvatske nesmetano prešlo granicu i zemlju u New Philadelphiju i noževima napadalo sve oko stadiona. Ni policija, ni kontrola, nitko im nije smetao. Od granice do Atene. Ubili su čovjeka, ranili kamenom 12-godišnju djevojčicu, poslali desetak djevojčica u bolnicu, vandalizirali i širili teror po gradu, jer su htjeli i mogli. Strašna noć', napisao je jedan od komentatora na Facebooku.

Druga poruka je glasila: 'Došli su u Nea Philadelphiju s rukavicama, trakama, štitnicima za koljena, sjekirama, da ubijaju. Na kraju su ubili Michalisa koji je pio kavu u blizini stadiona'.

  • +6
Očevid na mjestu sukoba huligana Dinama i AEK-a gdje je grčlki navijač ubijen Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic