CRVENI ALARM

Ovih dana idemo do +40, vruće i noći

06.08.2015 u 09:23

Bionic
Reading

Razdoblje sunčanog i vrlo vrućeg vremena s mjestimičnim poslijepodnevnim nestabilnostima i pljuskovima nastavit će se za vikend i u sljedećem tjednu. Temperature bi u nekim regijama mogle prelaziti 38°C

Zbog velikih vrućina, Meteoalarm za četvrtak je objavio najviše, crveno upozorenje za dubrovačku, kninsku, splitsku i riječku regiju. Prema ovoj stranici najviše temperature danas bi mogle prelaziti 37°C. U brojnim dijelovima naše zemlje maksimalne temperature prelazit će 35°C.

U petak će biti pretežno sunčano. Poslijepodne će biti više oblaka pa su u Slavoniji i zaleđu Dalmacije mogući lokalni pljuskovi, a poneki je moguć i u južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, promjenjiva smjera. Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena bura, a kasnije maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 25 do 29°C. Najviša dnevna kretat će se od 32 do 37°C, u kninskoj regiji i do 38°C.

U subotu će biti sunčano i vruće. Poslijepodne će biti nešto nestabilnije pa je u gorskoj unutrašnjosti i zaleđu Dalmacije moguć poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 25 do 29°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 32 do 37°C.

U nedjelju će biti sunčano i vruće. Poslijepodne u zaleđu Dalmacije mjestimice će biti više oblaka uz mogućnost za poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 20, a na Jadranu od 26 do 30°C. Najviša dnevna kretat će se od 31 do 36°C.

Tijekom sljedećeg tjedna nastavit će se razdoblje sunčana i vrućeg vremena, no i dalje će postojati vjerojatnost za poneki poslijepodnevni lokalni pljusak. Temperature će ostati bez promjene.