LOV NA KRIJUMČARE I ILEGALCE

Ovako izgleda noćna patrola na Bajakovu

29.04.2015 u 09:41

  • +7

Noćna patrola i kontrola graničnog prijelaza Bajakovo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Na jednoj od najprometnijih hrvatskih graničnih prijelaza na Bajakovu, carinski službenici i granična policija imaju pune ruke posla. Uz pregled vozila i putovnica, obilaze teren kako bi spriječili ilegalne prelaske granice koji su na tom području česti te kako bi spriječili krijumčarenje robe

Policijski službenici tijekom noći obilaze područje uz crtu razgraničenja između Hrvatske i Srbije te uz pomoć termovizijskih kamera pronalaze ilegalne imigrante te švercere.

Od početka godine do 20 travnja službenici s Bajakova zatekli su 32 osobe u ilegalnom prelasku državne granice. Taj broj je višestruko niži od prošlogodišnjeg kada je u istom periodu ulovljeno 145 ilegalnih imigranata.

Među njima je najviše sirijskih državljana, slijede državljani Afganistana i Kosova. Krajem ožujka jedan je ilegalni imigrant iz Sirije smrtno stradao, dok je drugi kasnije podlegao ozljedama , u požaru koji je buknuo u prostoriji za smještaj uhićenika. U incidentu su ozlijeđena još dva sirijska državljana ali i osam policajaca.

Na graničnom prijelazu Bajakovo početkom travnja zaplijenjena je najveća količina droge u posljednjih deset godina. Palo je gotovo 141 kilograma heroina, a ta količina na crnom tržištu dosegla bi cijenu od čak 42,21 milijun kuna.