HITNA INTERVENCIJA

Ukrajinski mediji: Otrovana supruga Kirila Budanova

28.11.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Otrovana je Mariana Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe Kirila Budanova, potvrdio je danas predstavnik vojne obavještajne agencije (HUR), kojemu u ovom trenutku nije dopušteno izaći u javnost, za Kyiv Independent

Ukrajinski Babel, medij financiran sredstvima američkog USAID-a, izvijestio je ranije danas, pozivajući se na neotkrivene vojne obavještajne izvore, da je Budanova hospitalizirana zbog trovanja teškim metalima.

Predstavnik HUR-a potvrdio je Babelovo izvješće u komentaru za Kyiv Independent.

Mariana Budanova navodno je hospitalizirana nakon dugotrajnog pogoršanja zdravstvenog stanja, napisao je Babel.

Otvorena je istraga o mogućem pokušaju ubojstva, po medijima. 'Po svemu sudeći', otrovana je 'hranom', rekao je izvor iz snaga reda kojeg prenosi portal Ukrajinska pravda.

  • +3
Ukrajinski vojnici kod Avdivke Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izvor je rekao da se Budanova sada osjeća bolje i da je završila prvu fazu liječenja. Po tom izvoru, "nekoliko" drugih suradnika vojno-obajveštajne službe također je na liječenju.

'Ove tvari se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu i vojnim poslovima. Njihova prisutnost može ukazivati ​​na namjeran pokušaj trovanja određene osobe', kazao je izvor.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Glasnogovornik HUR-a Andrij Jusov ranije je rekao da je Rusija već nekoliko puta pokušala ubiti Kirila Budanova, bivšeg komandosa koji je izveo niz smjelih misija protiv ruskih snaga, napredujući do titule generala sa svega 35 godina. Bio je meta u najmanje deset ruskih pokušaja atentata, a u eksploziji automobila teško je ozlijeđen.

U ranijem intervjuu za Radio Svobodu, Budanov je rekao da se od supruge praktički nikada ne odvaja. 'Moja voljena uvijek je sa mnom. Živimo zajedno u mom uredu 24 sata dnevno. Nekad sam išao na posao i vraćao se kući, ali sad...', rekao je Budanov.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'