vožnja do zagreba

Osječka hitna uz pomoć policije spasila život djetetu: 'Gužva, zastoj na cesti, a onda lančani sudar!'

28.04.2023 u 16:49

Bionic
Reading

Zahvaljujući brzoj intervenciji hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, i policije spašeno je dvogodišnje dijete

Dijete je primljeno u osječku bolnicu u teškom stanju zbog upale pluća i bio je potreban hitan transport u Zagreb, piše na Fecbook stranici Hitna 194.

Vozilo hitne pomoći odmah je krenuo s djetetom prema Zagrebu, a kada su shvatili da bi im problem mogle stvarati velike gužve na A3 zbog radova, kontaktirali su HAC i policiju koji su uskočili u pomoć i osigurali im policijsku pratnju.

Na stranici Hitna 194 navode da je dijete bilo u teškom stanju, intubirano, na respiratoru.

'Dana 24. 3. iz KBC Osijek za KBC Zagreb hitan transport dvogodišnjeg dijeteta. Dijete je bilo intubirano, na respiratoru.

U startu sam imao onaj glas što ti govori da bi nešto moglo poći po zlu, nazovi da ti osiguraju pratnju s obzirom da su od Križa do Ivanje Reke u dužini od 19.5 kilometara radovi na cesti, tako da se vozi jednom trakom 20 do 40 km/h . Zovem HAC za pomoć da što brže prodjemo. Kažu da nam oni ne mogu pomoći da zovem policiju u Zagreb.

Javlja mi se stariji gospodin. Objašnjavam mu situaciju, kaže mi da će nas čekati policijska pratnja. Kod Križa nas dočekuje policajac Mario. Osim ogromne gužve i zastoja na autocesti u gradu nailazimo na lančani sudar. Tamam što dolazimo pred OHBP dijete nam arestira. Reanimaira ga se i dobije ga ekipa iz KBC Osijek. Da nije bilo pratnje MUP-a naš put od Osijeka do Zagreba u ovakvim uvjetima sigurno nebi trajao 2 sata i 8 minuta.

Ono najvažnije, dijete je dobro!'.