MORA VRATITI NOVAC

Osječaninu 4,5 godina zatvora zbog četiri pljačke plastičnim pištoljem

27.12.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Zbog četiri razbojstva plastičnim pištoljem u Zagrebu, Rijeci i Puli na četiri i pol godine zatvora osuđen je na Općinskom sudu u Puli 40-godišnji D. M. iz Čađavice kod Osijeka, a dužan je i vratiti novac, piše Novi list

Sud je 40-godišnjeg Osječanina proglasio krivim jer je u Puli 3. travnja, oko 10 sati na Giardinima, u hodniku zgrade u kojoj se nalazi mjenjačnica No.1 sačekao djelatnicu, uperio joj u glavu imitaciju pištolja te rekavši joj: 'Pucat ću, ja sam izgubio sve u ratu!', zatražio novac. Djelatnica je vjerovala da je riječ o pravom pištolju, a pljačkaš ju je prisilio da otključa vrata mjenjačnice te je iz otvorenog sefa uzeo 18.500 eura i 1.500 američkih dolara.

Razbojstvo u Ilici u Zagrebu počinio je dva tjedna ranije, 21. ožujka, ušavši u tvrtku Novine koja obavlja poslove i za Križevačku banku u likvidaciji i Križevačku štedno-kreditnu zadrugu u likvidaciji te dvjema djelatnicama koje su se nalazile za pultom zaprijetio plastičnim pištoljem i odnio 77.760 kuna.

To mu je bila druga pljačka na istom mjestu i, što je najgore, nad istom djelatnicom, kojoj je i prošle godine također zaprijetio plastičnim pištoljem i domogao se oko 28 tisuća kuna, a kaznu je zaradio i zbog pljačke u Križevačkoj štedno-kreditnoj zadruzi u Ulici Alda Colonella u Rijeci 17. ožujka ove godine, odnijevši 4.755 kuna, kako piše Novi list, uglavnom u kovanicama.